День Соборності України

2017-01-22

/Files/images/20170124_141725.jpg

Шматок землі, ти звешся Україною.

Ти був до нас. Ти будеш після нас…

Ліна Костенко

День Соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 1919 року. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

23 та 24 січня у школі проходили заходи, приурочені до цієї знаменної дати: лінійка пам’яті “Україна – єдина соборна держава”, виховні години (“Соборність в душах, єдність у серцях, а сила в знаннях!”, “Славетні імена України”, “Великі творці Соборності”), тематична виставка художньої літератури у бібліотеці “Соборна Україна: від ідеї до життя” та загальношкільне свято “Моя єдина Україна”, на якому зустрілися дві України: Західна (Коваленко Аміна) та Східна (Трохименко Ольга), щоб більше вже ніколи не розлучатися. Учні початкових класів декламували вірші про свою рідну землю. А учасниці ансамблю “Дзвінки голосочки”, без яких не обходиться жодне свято у школі, порадували всіх присутніх чудовим виконанням пісень про Батьківщину.

Учасникам заходу вдалося головне – допомогти кожному учню школи усвідомити те, що лише в єдності дій та соборності душ можна досягти величної мети.

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Василь Симоненко

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi