День Гідності та Свободи

2016-11-21

/Files/images/20161124_143612.jpg

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

У Сущанській ЗОШ І – ІІ ступенів у понеділок 21 листопада 2016 року пройшли заходи щодо відзначення та вшанування подій 2004, 2013–2014 років, за перебігом яких ми ще зовсім недавно стежили із завмиранням сердець.

Зранку відбулася тематична лінійка «Нескорена та незламна Україна», на якій учні згадали події Майдану і вшанували пам’ять загиблих в ті дні, запаливши свічку. Бібліотекар Токовенко Діна Миколаївна оформила виставку книг та періодичної преси про ці події в Україні у бібліотеці школи. У початкових класах вчителі провели інформаційні хвилинки і теж запалили свічки пам’яті. Після уроків учні 5 – 9 класів та педагоги переглянули документальне відео про Революцію Гідності 2013 – 2014 років, яка була надзвичайно важким іспитом для України, але яку гідно вистояли наші мужні патріоти. Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв Майдану.

Події обох революцій залишаються значущими та вагомими для нашої держави. Вони вже вписана у сторінки Історії. Завдяки подіям, які розгортались у центрі столиці, український народ відчув в собі силу, яка може змінити майбутнє нашої держави. У нас прокинулось відчуття гідності, відваги, безстрашшя та самосвідомості. І в цей день, 21 листопада, хочеться згадати слова Тараса Григоровича Шевченка: «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля…». Тож давайте дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi