• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Козацькі забави як засіб патріотичного виховання наших школярів

Козацькі забави як засіб патріотичного виховання наших школярів

2016-10-12

/Files/images/20161012_141200.jpg

Козацький дух у нас в серцях…

Знати історію свого народу – значить впевнено дивитися у майбутнє. А нашому народу є чим пишатися.

12 жовтня у Сущанській ЗОШ І – ІІ ст. у спортивному залі відбулися змагання “Козацькі забави” серед учнів 1 – 9 класів, присвячені Дню захисника України.

Метою заходу був не лише фізичний розвиток наших школярів, але й прагнення долучити учнів до національних традицій, звичаїв та обрядів; загальнолюдських цінностей, козацької моралі. Адже культ здорового способу життя серед козацтва сприяв народженню та вихованню здорового покоління молоді.

У справедливості цього твердження впевнені і організатори змагань: Кривенко Володимир Миколайович – вчитель фізичної культури та Пономаренко Валентина Олександрівна – педагог-організатор. Адже приклади козацтва здатні формувати у молодого покоління мужність, витривалість, уміння долати життєві труднощі, характер, силу волі, лицарські якості.

Учні нашої школи взяли участь в десяти тематичних змаганнях, які сприяли вихованню вищеперерахованих якостей. За результатом змагань перемогла команда “Козацька люлька”. Команда “Чайка” посіла почесне друге місце. Всі учасники були нагороджені грамотами та солодощами за проявлені витривалість, мужність та сміливість.

Пишаймося разом тим, що ми є нащадками славетних синів нашої Батьківщини – козаків!

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi