• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звіт директора школи Сахно Г.О. перед громадськістю

Звіт директора школи Сахно Г.О. перед громадськістю

2016-05-30

У 2015/2016 навчальному році діяльність педагогічного колективу школи була спрямована на виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Положення про загальноосвітній навчальний заклад, Національної доктрини розвитку освіти, Указів Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти України», «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні», реалізацію державних, регіональних та міських програм в галузі освіти, інших чинних законодавчих та нормативних документів, Концепції загальноосвітньої школи, «Основних орієнтирів національного виховання».

Як директор школи, у своїй діяльності протягом звітного періоду, керувався Статутом школи, Правилами внутрішнього трудового розпорядку, посадовими обов’язками директора школи, законодавством України, іншими нормативними актами, що регламентують роботу керівника загальноосвітнього навчального закладу.

1. Загальна інформація про школу

Згідно з річним планом роботи школи на 2015/2016 н.р. та перспективним планом роботи школи педагогічний колектив продовжував працювати над науково-методичною проблемою „Оновлення діяльності школи на основі впровадження елементів новітніх технологій, спрямованих на розвиток дитини ”.

У 2015-2016 навчальному році в школі навчалося 41 учень. У школі працювало 13 вчителів (з них – 2 сумісники), педагог - організатор (0,5 ст.), бібліотекар (доплата 10 %).

Якісний склад педагогічних працівників школи:

  • у 2015 -2016 навчальному році у школі працювало 13 вчителів (з них 2 сумісники). Серед них 3 вчителі мають кваліфікаційну категорію „спеціаліст вищої категорії”, 4 вчителі – „ спеціаліст I категорії”, 2 вчителі – «спеціаліст ІІ категорії», 4 учителі – „спеціаліст”. Один учитель має педагогічне звання «Вчитель - методист» та один – «Старший вчитель».
  • Два вчителі нагороджені знаком «Відмінник освіти України»

Всі вчителі школи володіють комп’ютером.

Згідно графіка курсову перепідготовку в м. Б.Церква пройшли: вчитель початкових класів Семененко Н.П., вчитель фізики – Руденко А.В., вчитель зарубіжної літератури – Баскевич Н.Є.,вчитель історії та правознавства – Ахмаджонова С.М., вчитель початкових класів – Токовенко Д.М. . У 2015-2016 н.р. пройшли атестацію вчитель зарубіжної літератури Баскевич Н.Є. - на відповідність раніше встановленій кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» та підтверджено звання «Вчитель-методист»; вчитель початкових класів Семененко Н.П. .на відповідність раніше встановленій кваліфікаційній категорії «спеціаліст першої кваліфікаційної категорії». Атестація вчителя історії та правознавства Ахмаджонової С.М. перенесена на наступний навчальний рік.

Відповідно до робочого навчального плану на 2015-16 н.р. варіативна частина розподілена таким чином:

1.Курс за вибором « Фізика дивовижного» 8 клас 0.5 год.

2.Факультатив «Креслення» 8 клас 1 год.

3.Факультатив «Визначні постаті України середини 16-18 століття» 8 клас 1 год.

4.Факультатив «Вчимося бути громадянами» 8 клас 1год.

5.Факультатив «Формування здорового способу життя та профілактика ВІЛ/СНІДу» 8 клас 1год.

6.Курс за вибором«Хореографія» 5,6,2 класи по 1-й год.

7. Факультатив «ІНФОмандри» 5,6 класи по 1-й год.

8.Факультатив «Біблійна історія та християнська етика» 5,6 класи.

9.Факультатив «Етика-духовні засади» 5 клас 1 год.

10.Факультатив «Основи споживчих знань» 6 клас 1 год

11. Індивідуальні заняття з української мови 2 клас 1 год.

Крім того, на організацію гурткової роботи відведено 3 години: гурток «Дзвінкі голосочки», керівник Семененко Н.П.; військово-патріотичний гурток «Зірниця», керівник Руденко А.В. Про результативність гурткової роботи свідчать призові місця зайняті учнями в районних і обласних конкурсах.

2.Методична робота

Методична робота в школі була зосереджена на роботі методичних об’єднань вчителів:

  • МО класних керівників – керівник Ріпа Л.Б.
  • МО суспільно-гуманітарного циклу – керівник Ахмаджонова С.М.
  • МО природничо-математичного циклу – керівник Прокопенко В.І.
  • МО вчителів початкових класів – керівник Семененко Н.П.

Робота методичних об'єднань була спрямована на удосконалення методичної підготовки, фахової майстерності вчителів, удосконалення методики проведення уроку. Були проведені заплановані засідання методичних об'єднань, на яких обговорювалися як організаційні, так і науково-методичні питання. Методичні об’єднання брали участь у підготовці та проведенні предметних тижнів, шкільного етапу олімпіад, у формуванні річного плану роботи школи.

Але слід зазначити, що робота шкільних МО виявилася недостатньою в організації роботи з обдарованими дітьми, а саме при підготовці учнів до ІІ етапу Всеукраїнських предметних учнівських олімпіад. Ця проблема залишається актуальною для навчального закладу. У ІІ етапі олімпіад взяли участь 15 учнів Сущанської ЗОШ І-ІІ ступенів. Результативність: ІІ місце з математики

(6 клас,Коваленко Аміна), ІІІ місце з біології (8 клас, Глушко Антон).

Своєчасно проводились засідання педагогічної ради. За минулий навчальний рік проведено засідань педагогічної ради. Розглядались питання навчального та виховного характеру, які сприяли роботі колективу над науково-методичною проблемою школи, аналізувався стан викладання та якість знань учнів, розглядалися питання переведення учнів до наступних класів, а також інші питання діяльності школи.

Для забезпечення навчально-виховного процесу протягом навчального року здійснювався внутрішкільний контроль, а саме за рік контролювалися:

- правильність ведення шкільної документації, дотримання єдиного мовного режиму;

- облік дітей шкільного віку, відвідування ними навчального закладу, забезпечення підручниками;

- санітарно-гігієнічні умови навчання;

- стан викладання предметів: зарубіжної літератури, природознавство в 2-4 класах, навчально-виховний процес в 2 класі;

- стан виконання навчальних планів і програм;

- перевірка зошитів, щоденників;

- навички читання учнів 1-4 класів;

- підготовка школи до нового навчального року.

Матеріали, одержані при здійсненні контролю, обговорювались на нарадах при директорові, педагогічних радах, засіданнях батьківського комітету, писались узагальнюючі накази.

Недоліком методичної роботи є те, що жоден педагогічний працівник школи не прийняв участі у щорічному Всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2015» .

Вчитель фізичної культури Довгоп’ят Р.О. брав участь у І (районному) турі Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок з фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу».

З метою стимулювання інноваційної діяльності, розвитку творчих здібностей учасників навчально – виховного процесу учні брали активну участь у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних, районних інтелектуальних конкурсах. Маємо призові місця, а саме:

· учениця 6 класу Коваленко Аміна посіла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі знавців рідної мови ім. П. Яцика;

· учениця 7 класу Трохименко Ольга зайняла ІІІ місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експерементальних робіт із природознавства «Юний дослідник» в номінації «Тваринний світ»;

· учениця 6 класу Коваленко Аміна була учасником обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Київщина – мій заповідний край», присвяченої 25-річчю незалежності України та 30-річчю Чорнобильської катастрофи;

  • у літературно- мистецькому святі,присвяченому Шевченківським дням, ансамбль школи посів І місце в номінації «Пісенне виконання Шевченківських творів»;
  • у районному конкурсі «Калиновий віночок» ансамбль школи «Дзвінкі голосочки» виборов І –е місце; в номінації «Солісти- вокалісти» Коваленко Аміна, учениця 6 класу посіла ІІІ-є місце; в номінації «Робота з деревом» учень 8 класу Глушко Антон зайняв ІІ місце.

Школярі приймали участь у Міжнародних природничо-математичних конкурсах «Колосок» та «Кенгуру». За результатами конкурсів отримали «Сертифікати учасника» – 6 учнів, «Срібний сертифікат учасника» – 4 учні. Також 10 учнів школи взяли участь у Всеукраїнському конкурсі з українознавства «Патріот» та отримали «Срібний сертифікат учасника» - 2 учні, «Сертифікат учасника» - 8 учнів.

ПрАТ «Агрофорт» у квітні місяці провели конкурс «Писанка-2016», за результатами якого чотири учні отримали грамоти, грошові призи, а всі учні школи – солодощі.

Всі учні школи з початку навчального року були забезпечені підручниками. Бібліотекарем Токовенко Д.М. проводились заходи: Тиждень дитячої книги, бібліотечні години, виставки літератури до знаменних дат, щоквартальна перевірка підручників учнів, акція «Живи, книго!», акція «Подаруй бібліотеці книгу».

Загальний рівень навчальних досягнень учнів становить:

2015-2016 н.р. 2014-2015 н.р.

високий рівень – 3 1

достатній рівень – 15 22

середній рівень – 21 18

початковий рівень – 2 1

Школа, як соціально-педагогічна система, складається з багатьох підсистем, та центральну з них становить учнівський колектив, на який і працюють адміністрація, педагоги і батьки. У школі діє шкільна республіка “Веселка”.

Значна увага педколективу приділялась патріотичному, екологічному та морально-правовому вихованню учнів.

В 2015-2016 н.р. виховна робота з учнями школи проводилась згідно Плану виховної роботи . Були проведені всі заплановані загальношкільні заходи, але хочеться виділити такі: Свято квітів «Квіти нашого краю», День працівників освіти, свято врожаю «Дари, що дарує нам осінь», Новорічні свята, спортивно-розважальна програма «Зимова олімпіада», свято Масляна, свято 8 Березня «Славимо жінку!», День матері «Берегиня роду нашого», зустріч з воїнами АТО та їх родинами та інші.

Проведено акції: „Трудовий десант”, „Милосердя”, “Пам`ять”, «Збудуй домівку для птаха», «Подаруй книжку», «Запали свічку», загальношкільні лінійки до Дня Збройних Сил України, до Дня Чорнобильської трагедії, з нагоди виведення військ з Афганістану та інші. Здійснювались заходи щодо профілактики дитячої бездоглядності та правопорушень, проведено місячники правових знань. Наслідком такої роботи є те, що жоден учень не стоїть на обліку.

3. Соціальний захист

Соціальна підтримка дітей пільгових категорій, що навчаються в школі проводиться згідно з діючим законодавством. На початок навчального року були підготовлені списки учнів пільгових категорій.

Кількість дітей у них становить:

- учнів, позбавлених батьківського піклування – 1;

- учнів - напівсиріт 5;

- учнів - інвалідів – 3;

- учнів, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС – 37;

- учнів з малозабезпечених сімей – 9;

- багатодітних сімей - 6, в них учнів - 21.

Для всіх категорій дітей з квітня місяця організоване гаряче харчування, яке здійснює в нашому навчальному закладі РайССТ під головуванням Мяснікова В.С. Щодня на харчування дитини виділяється 16 грн., з них 8 грн. платять батьки, а 8 грн. доплачує Сущанська сільська рада. Харчування здійснює досвідчений повар Арсененко Олена.

Протягом навчального року жоден учень школи не їздив на оздоровлення. Кожен педагогічний працівник школи, відповідно до поданої заяви, отримав кошти на оздоровлення.

В 2015-2016 н.р. не було зафіксовано жодного випадку травматизму учасників навчально-виховного процесу.

4. Профорієнтаційна робота

Професійна підготовка молоді починається ще в шкільні роки. Завдання школи - підготувати підростаюче покоління до свідомого вибору професії. Профорієнтаційна робота в школі здійснюється під час навчально - виховного процесу: виховання трудових навичок у школярів під час прибирання території, розширення знань про професії на уроках, проводяться зустрічі з представниками навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

5. Протягом року директором школи проводилась робота щодо зміцнення матеріальної бази навчального закладу. Так, матеріальна база школи поповнилась:

- спортивними м’ячами (6 штук), які на святі Першого дзвоника подарував ПрАТ «Агрофорт» на суму 480 грн .;

- ноутбуком «TOSHIBA» на суму 6380 грн., подарованим депутатом Верховної ради України Онищенком О.Р. (01.09.2015 р.);

- багатофункціональним інструментом «Росте» на суму 465,00 грн. та насадками AS 249 «Форте» на суму 450, 00 грн., які голова села Трохименко В.М. на кошти ПрАТ «Агрофорт» закупив і передав школі.

-Крім того, за кошти благодійного фонду «Родина» в навчальних кабінетах було встановлено 12 металопластикових вікон на суму 47148грн. 85 коп.

-Під час проведення Новорічних свят ПрАТ «Агрофорт» вручив учням школи подарунки на суму 1374,30 грн.

- На кошти в сумі 496 грн. (чотириста дев’яносто шість гривень 16 коп.) надані ПрАТ «Агрофорт», було проведено підписку періодичної преси для школи на І-е півріччя 2016року, а саме:

виписано газети «Вісник Кагарличчини» та «Час Київщини» і журнал «Позакласний час»

- За кошти, надані ПрАТ «Агрофорт», голова села Трохименко В.М. закупив будівельні матеріали на проведення ремонтних робіт після заміни вікон на металопластикові, а саме:

1. Knauf HP Старт 30 кг – 7мішків на суму 595,00 грн.

2. Knauf HP Фініш 25 кг – 3 мішки на суму 258,00 грн.

Всі придбані товари поставлені на облік у бухгалтерію відділу освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi